fbpx

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen er vigtigt for Fa. Karl D Petersen. Vi lægger stor vægt på vores faglighed uddanner derfor vores  tømrere og snedkere på Restaureringsuddannelsen i Odense.
På den måde får vi de bedst muligt kvalificerede tømrere og snedkere til at varetage de mange restaureringsdiscipliner vi har brug for. Det er væsentligt vores medarbejdere er godt rustet til at arbejde med fredede og bevaringsværdige ejendomme og Historiske Huse.

Fredede huse og bevaringsværdige ejendomme og Historiske Huse

Vi har et tæt samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Her kan vi bl.a. nævne på Gråsten Slot og har gennem tiden restaureret flere kirker og bevaringsværdige bygninger, samt møllebyggeri. Vi sætter en ære i at vores medarbejdere har en relevant uddannelse, for at sikre dit byggeri inden for disse kategorier.

Du kan kontakte os for dit byggeri på dette link

Restaureringsuddannelsen.dk

Restaurering

Restaurering siden 1827

Restaurering er vores speciale. Med stor faglig kompetence forestår vi restaurering af gamle huse,  bevaringsværdige huse og bindingsværkshuse, fredede bygninger, huse beklædt med træspån eller træspåntækning, møller, kirker og slotte mm.

I kraft af firmaets erfaringer siden 1827 er vi i stand til at anvende tidligere tiders teknik, når tømmer skal tilhugges, tappes osv.

Vi råder over en større samling gammelt værktøj, som ofte anvendes for at give restaureringsprojektet et autentisk udseende. Det gælder især når vi taler om renovering af bindingsværkshuse og spåntækning, eller træbeklædning af gavlender eller overdækninger. Hvis du har lyst til at se og læse mere om træspån, kan du se på bolius’s hjemmeside, hvad træspån er, og hvad det bruges til. Du kan også se en film om restaurering af bindingsværkshuse her

Vi bruger de originale materialer. De har særlige detaljer, samt slid og patina på bevaringsværdige ejendomme. Det giver resultatet sjæl og karakter. Når detaljerne, sliddet og patinaen forsvinder, bliver ejendommen karakterløs og begynder at forfalde. Hvis de særlige detaljer genskabes nøje og med originale materialer, kan det tabte genopstå. Du kan se eksempler på dette fx på vores renovering og restaurering med bindingsværkshuset, vagtboligen på Gråsten Slot eller på tagspån  på Klokketårnet fra Gråsten Kappel.


Tømrer og snedkerfirma restaurerer i samarbejde

Vi har samarbejde med førende anderkendte kulturbærere af dette håndværk, blandt andet Bygningskultur Danmark. Bygningskultur Danmark henviser til de håndværkere der varetager denne særlige opgave med restaurering af i Danmark.

Også historiske Huse, der er en paraplyorganisation for foreninger der forsøger at bevare fredede og bevaringsværdige bygninger i Danmark, har vi samarbejde med. Her kan du se det blad de udgiver.

Vi samarbejder også med bygningsbevaring.dk, hvor du kan finde os under henvisning til deres håndværkere, både når det drejer sig om vores rolle som møllebygger og restaurering af bindingsværk i hele Danmark.

Vi vil gerne uforpligtende fremvise nogle udvalgte projekter, hvor vi har udført noget af det håndværk, som er vigtigt, når der udføres restaureringsarbejde på bevaringsværdige ejendomme. Kontakt os og aftal et tidspunkt for en fremvisning.