Restaurering

Restaurering er vores speciale. Og det har det været siden 1827, hvor den første Petersen slog døren op til vores tømrer- og snedkerværksted. Med stor fagekspertise og en værktøjskasse, der bugner af muligheder, forestår vi restaurering af gamle huse, bevaringsværdige huse og bindingsværkshuse, fredede bygninger, huse beklædt med træspån eller træspåntækning, møller, kirker, slotte og meget mere.

Restaurering

Hofrådens hus

Hofrådens Hus har vi restaureret af flere omgange. Blandt andet har vi lagt nyt tag med genbrug af de gamle tagsten og istandsat alle vinduer og døre, så de passer til den 200 år gamle stil.

Autenticitet i højsædet

Vores historie går næsten 200 år tilbage. Derfor kender vi om nogen til tidligere tiders teknikker – og vi bruger dem også i praksis, når tømmer skal tilhugges, tappes osv. under restaurering. Derudover råder vi over en større samling af gammelt værktøj, som vi anvender til at give dit restaureringsprojekt et autentisk udseende. Det gælder især i forbindelse med renovering af bindingsværk, eller når vi renoverer spåntækning eller træbeklædning af gavlender eller overdækninger.

Under renovering af bevaringsværdige bygninger bruger vi altid originale materialer. Det gør vi, fordi de har særlige detaljer samt slid og patina, der giver sjæl og karakter. Mangler bygningen sjæl, bliver den karakterløs – og derfor gør vi en dyd ud af at genskabe detaljerne i restaureringsprojekter.

Vi har tidligere forestået renovering af bindingsværk på vagtboligen på Gråsten Slot [link til specifik case] samt restaurering af tagspån på Klokketårnet fra Gråsten Kappel. Du kan se flere eksempler på vores arbejde med restaurering af gamle huse og renovering af bevaringsværdige bygninger her.

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen er vigtig for Karl D. Petersen – for vi er håndværkere med stort H og har en faglig stolthed uden lige. Derfor uddanner vi vores tømrere og snedkere på Restaureringsuddannelsen i Odense.

Gennem Restaureringsuddannelsen opkvalificerer vi vores dygtige tømrere og snedkere til at varetage de mange typer af restaurering, vi tager hånd om. På den måde er vores medarbejdere godt rustet til at arbejde med restaurering af gamle huse og renovering af bevaringsværdige bygninger.

Samarbejde om restaurering

Hos Karl D. Petersen samarbejder vi med førende, anerkendte kulturbærere af restaureringshåndværk, blandt andet Bygningskultur Danmark. Bygningskultur Danmark henviser til de håndværkere, der varetager denne særlige opgave med restaurering i Danmark.

Også historiske huse, som er en paraplyorganisation for foreninger, der forsøger at bevare fredede og bevaringsværdige bygninger i Danmark, samarbejder vi med.

Sidst men ikke mindst samarbejder vi med Center for Bygningsbevaring, der er et videncenter for håndværk og bygningsbevaring. På deres hjemmeside finder du os i deres henvisning til håndværkere – både i rollen som møllebygger og bindingsværkshåndværker, herunder restaurering af bindingsværk i hele Danmark.

Vi fremviser gerne – helt uforpligtende – udvalgte projekter, hvor vi har udført noget af det håndværk, som er vigtigt, når vi har med renovering af bevaringsværdige bygninger at gøre. Kontakt os for at aftale et tidspunkt for en fremvisning.

Flere ydelser

"

Byg nyt

Vi bygger arkitekttegnede huse med godt håndelag og mangeårig fagekspertise.

Ombygning

Vi renoverer bygninger og hjem med kvalitet og ordentlighed fra start til slut.

Ansvarlighed

Hos Karl D. Petersen har vi rødder i 1827. Men selvom vores historie går seks generationer tilbage, husker vi stadig at kigge fremad og forholde os til den nutid og foranderlige verden, som vi befinder os i. Som lokalforankret tømrer- og snedkerfirma med ansatte og kunder, der regner med os, er vi forpligtet til at tage ansvar – ansvar for vores medmennesker, vores omgivelser og vores firmas fremtid.

Er du nysgerrig på, hvordan vi kan hjælpe dig? Giv os et kald eller send os en mail. Det er helt uforpligtende.

– Morten Anker Petersen, Tømrermester og 6. generation af Karl D. Petersen