fbpx

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen er vigtigt for Fa. Karl D Petersen. Vi lægger stor vægt på vores faglighed uddanner derfor vores  tømrere og snedkere på Restaureringsuddannelsen i Odense.
På den måde får vi de bedst muligt kvalificerede tømrere og snedkere til at varetage de mange restaureringsdiscipliner vi har brug for. Det er væsentligt vores medarbejdere er godt rustet til at arbejde med fredede og bevaringsværdige ejendomme og Historiske Huse.

Fredede huse og bevaringsværdige ejendomme og Historiske Huse

Vi har et tæt samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Her kan vi bl.a. nævne på Gråsten Slot og har gennem tiden restaureret flere kirker og bevaringsværdige bygninger, samt møllebyggeri. Vi sætter en ære i at vores medarbejdere har en relevant uddannelse, for at sikre dit byggeri inden for disse kategorier.

Du kan kontakte os for dit byggeri på dette link

Restaureringsuddannelsen.dk

Træspån

TRÆSPÅN

Træspån, spånbekædning, tagspån eller spånbeklædning - kært barn har mange navne

Alle disse navne er udtryk for en særlig byggeteknik, som man kender fra middelalderens kirker ca fra det 11. århundrede.

Danmark har som sådan, ikke en træhuskultur i samme omfang som man kender det fra vores nordiske naboer. Men vi har alligevel en del bevarede træhuse fra det 13. århundrede. En del af disse bevarede træhuse findes forsat primært i Sønderjylland. Dem kan du læse mere om  på dette link.

Tagspån kender vi også fra nogle af vores gamle kirke som fx Østerlars Rundkirke på Bornholm. Men også mange møller i Danmark har facadebeklædte træspån eller tagspån på møllehatten.

Træspån, spånbekædning, tagspån i moderne udgave

Tagspån kender vi iøvrigt fra mange nyere dansk arkitektur. Vadehavscentret og golf-resortet i Kerteminde er ekspempler på disse. (se nedenstående billeder)

Vi har etableret et samarbejde med et af Danmarks førende specialister indenfor området med forpatineret profiltræ og træspån/tagspån. Firmaet Starupwood tilbyder træ, der efter ganske få ugers montering, giver det helt rigtige patinerede look.

Hypermoderne træbeklædning

Seneste store træbeklædningsprojekt kan beses på nyt og hypermoderne byggeri i Sønderborg fra slutningen af 2018. Alsik, som er et enormt præstigebyggeri på Als, et 4-stjernet hotel, spa og konferencecenter, tårner sig op på havnefronten i Sønderborg. Hotellet beklædes indvendigt med Stripe Panels, som er en lodret profilbrædde, der monteres på indvendige facader på alle hotellets etager. Hovedentreprisen varetages af A. Enggaard A/S, mens vi som underentreprenør opsætter den indvendige facade af profilpaneler fra Moelven.

Hvis du gerne vil have nye idéer og råd og vejledning til dit projekt med træbeklædning, mødes vi gerne med dig og giver dig et uforpligtenden tilbud. Du kan kontakte os på bjælken til venstre eller her

Bygholm Mølle, træspån, træbeklædning