fbpx

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen er vigtigt for Fa. Karl D Petersen. Vi lægger stor vægt på vores faglighed uddanner derfor vores  tømrere og snedkere på Restaureringsuddannelsen i Odense.
På den måde får vi de bedst muligt kvalificerede tømrere og snedkere til at varetage de mange restaureringsdiscipliner vi har brug for. Det er væsentligt vores medarbejdere er godt rustet til at arbejde med fredede og bevaringsværdige ejendomme og Historiske Huse.

Fredede huse og bevaringsværdige ejendomme og Historiske Huse

Vi har et tæt samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Her kan vi bl.a. nævne på Gråsten Slot og har gennem tiden restaureret flere kirker og bevaringsværdige bygninger, samt møllebyggeri. Vi sætter en ære i at vores medarbejdere har en relevant uddannelse, for at sikre dit byggeri inden for disse kategorier.

Du kan kontakte os for dit byggeri på dette link

Restaureringsuddannelsen.dk

Møllebygger

Møllebygger er en af vores varemærker. Vi er stolte af det gamle håndværk og forsætter med at uddanne og dygtiggøre os i den ædle kunst at restaurere de gamle møller. Fa. Karl D Petersen er en af de få der kan kalde sig møllebygger i Danmark.

Det betyder at vi i 2018 oprettede Møllebygger Petersen ApS for at sikre os at vi let kan findes på de digitale medier, der vinder mere og mere indpas.
Du kan stadig følge os på denne side også, da vi jo forsat bruger erfaringen fra træhåndværket siden 1827, og dette må jo tilskrives vores veletablerede Fa. Karl D Petersen ApS.På den møllebygger-hjemmesiden, har vi gjort mere ud af at fortælle om vores arbejde med kulturbevaringen af de danske møller. Så velkommen til at tage et kig.


Møllebygger er vores passion

Det er passion og mere end 185 års tømrer- og snedkervirke, der har gjort Karl D Petersen til en af Danmarks førende specialister som møllebygger .

Vi har en særlig opmærksomhed omkring møllebyggeriet rundt om i hele Danmark, og uddanner  løbende personale inden for de gamle håndværkertraditioner (klik på bjælken til højre).  Denne uddannelse benyttes bl.a. ved restaurering af de gamle møller.

Vi har et samarbejde med Dansk Møllerforening, som er en samling entusiastiske mølleinteresserede mennesker, der sørger for at holde gejsten og møllerestaureringslysten i live. Du kan også se vores samarbejde med dem på dette link.

På Center for bygningsbevaring, kan du finde os som håndværker under fanen “møllebygger“. Her er deres egen beskrivelse af deres kompetenceområde:

“Center for Bygningsbevaring tilbyder uvildig teknisk rådgivning om vedligeholdelse og istandsættelse af ældre bygninger. 
Vi rådgiver både statslige- og kommunale myndigheder, andre rådgivere, håndværkere og private husejere. 
Center for Bygningsbevarings ydelser retter sig både mod fredede og bevaringsværdige bygninger samt almindelige by- og landhuse.” se henvisning

Vi er ikke alene, men rådfører os med dygtige arkitekter og har et godt samarbejde med andre seriøse fagpersoner omkring møllebyggeriet. Vi er ikke bange for at sikre os den bedste ekspertise som møllebygger og møllerestaurering for at gøre dit projekt til en succes.

 

Tæt samarbejde med tysk mølletekniker Rüdiger Hagen

Vi rådfører os med en af europas dygtigste mølleteknikkere, Rüdiger Hagen. På hans hjemmeside kan du se hans kompetencer inden for området. Det er vores erfaring at Rüdiger forstår sig så godt og detaljeret på de fleste møller, at vi ikke kan få en bedre samarbejdspartner omkring mølletegninger og detaljer.


Faglighed og projektledelse i møllerestaurering

Disse er væsentlige faktorer i møllerestaureringen. Det kræver årelang erfaring og dygtighed at arbejde med genopbygningen af de gamle danske møller. Det er de originale materialer, de særlige detaljer, samt sliddet og patinaen, der giver møllerne sjæl og karakter. Vores opgave – og passion- er at genskabe møllens autentiske og oprindelige udseende. Dermed bevares den sin sjæl, som ellers går tabt med tiden.

Originale materialer og tidligere tiders teknik, vil gå tabt, hvis ikke vi forsætter dette arbejde i Danmark. Det er fx. når tømmer skal tilhugges eller tappes. Vi udfører det håndværk, der ikke blot kræver specialviden, men også stor respekt for møllen og dens oprindelige funktion og udseende. Takket være mindst 185 år i branchen har vi de helt gamle værktøjer, som giver møllen sin autentitet tilbage. Vi har det set-up det kræves, at bringe mange forskellige specialistkompetencer i spil.

Du kan læse mere om nogle af de møller vi har bl.a. udført arbejde på på følgende links

Her kan du følge vores arbejde med om vore mølle projekter her.
Eller du kan se vores hjemmeside for Møllebygger Petersen ApS