fbpx

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen er vigtigt for Fa. Karl D Petersen. Vi lægger stor vægt på vores faglighed uddanner derfor vores  tømrere og snedkere på Restaureringsuddannelsen i Odense.
På den måde får vi de bedst muligt kvalificerede tømrere og snedkere til at varetage de mange restaureringsdiscipliner vi har brug for. Det er væsentligt vores medarbejdere er godt rustet til at arbejde med fredede og bevaringsværdige ejendomme og Historiske Huse.

Fredede huse og bevaringsværdige ejendomme og Historiske Huse

Vi har et tæt samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Her kan vi bl.a. nævne på Gråsten Slot og har gennem tiden restaureret flere kirker og bevaringsværdige bygninger, samt møllebyggeri. Vi sætter en ære i at vores medarbejdere har en relevant uddannelse, for at sikre dit byggeri inden for disse kategorier.

Du kan kontakte os for dit byggeri på dette link

Restaureringsuddannelsen.dk

Historie

Karl D Petersen blev etableret i 1827 og har en spændende historie. Firmaet har været i familien Petersens eje lige siden starten. I begyndelsen fremstillede håndværkerne træhjul til landbrugsvogne for senere at bygge kornsiloer og landbrugsbygninger og i de sidste mange år har arbejdet med restaurering og som møllebygger fyldt mere og mere ved siden af det almindelige tømrer og snedkerarbejde. Firmaet spænder over 6 generationer.

Virksomheden ledes i dag af 6. generation, som er Morten Anker Petersen. Morten Anker Petersen er uddannet bygningskonstruktør BTH leder også afdelingen for møller og restaurering, mens tømrer og snedkerafdelingen ledes af to byggeledere.

Vi er forsat beriget med Svend Anker Petersens tilstedetværelse i firmaet. Svend Anker er den 5. generation og far til Morten Anker Petersen.

Tømrer og snedker – sin alder værd i guld

Firmaet Karl D. Petersen har en meget lang historie, og det er kun takket være Svend Anker Petersens farfar, Jørgen Petersen (1869-1948), at vi i dag ved hvordan det hele begyndte. I sin alderdom nedskrev han følgende om slægtens første to hjulmagere.
Download PDF

Tømrerfirma med historisk vingesus. Af journalist Ronald Nielsen.
Download PDF

Billeder fra det gamle Karl D Petersen

Værksted Avnbøløstenvej
Værksted Truenbrovej
Fileklo